Skierowana dla osób cierpiących na nietolerancję tego składnika w diecie, podstawową zasadą jest wyeliminowanie glutenu i zastąpienie go produktami bezglutenowymi – amarantus, komosa ryżowa, bezglutenowe płatki owsiane, chleb bez glutenu… Dzięki pracy naszych dietetyków posiłki są bardzo różnorodne i urozmaicone. W menu znajdziesz szeroki asortyment owoców, warzyw, nabiału, jaj, mięsa, ryb morskich. Posiłki są tak komponowane aby w pełni pokryć zapotrzebowanie na witaminy z grupy B oraz składniki mineralne, w które ubogie są produkty bez glutenu.
Kalorie:
1200 / 1500 / 1700 / 2000 / 2200 / 2500 / 2700 / 3000 / 3500
Dieta Bez Glutenu może składać się z 5 lub 3 posiłków. Drugi wariant jest wycinkiem trzech wybranych posiłków, które są częścią diety z danej kaloryczności- aby uzyskać wybraną kaloryczność należy samodzielnie uzupełnić dietę o brakujące posiłki.













